top of page

Első blogposzt, mi működik, és mi nem, dilemmák

Nem tudom, ez a cím mennyire figyelemfelkeltő, nem hiszem, hogy az, de mindegy is, mivel egyébként sincs előre 100 poszt téma a fejemben, ahogyan a "hogyan indítsunk blogot" nagykönyvben meg van írva.

Csak írok, ha van kedvem, ha van miről, meg mert a keresők addig nem adják fel a weboldalamat még a közvetlen keresésre sem, amíg valamennyi SEO kulcsszó fel nincs töltve.

Amiről jut eszembe: illusztráció, rajz, festés, festmények, akvarell, tus, grafit, tempera, képek, kompozíció, színharmónia, ábrázolásmód. Így ni, elsőre talán megteszi.


Szóval ülök itt szombat délelőtt az alig egy hónapja beköltözött új stúdiószobában (életemben először van egy teljes szobám erre, el sem hiszem) és fogalmam sincs, mit kezdjek magammal.

Hónapok óta nem rajzoltam semmi értékelhetőt. Mióta ledobtuk a ceruzát a Hollókában.

Nagyon sok minden történt a képzés alatt, túl sok információ van a fejemben és túl sok a lehetőség. Az újdonság csábítása. A próbálkozás és kísérletezés izgalma. Színek, textúrák, formák, anyagok. De ebben a kaotikus rajzparadicsomban folyton ott a a bukás és sikertelenség és egy idő után a játszadozás keserű lesz, fárasztó és demotiváló.

Ülök szombat délelőtt az asztalomnál és azon töprengek, hogyan szerezzem vissza az önbizalmamat. Kendyll Hillegas videója jár a fejeben arról, hogy ne a stílusodat keresd hanem a számodra ideális folyamatot. Meg a sokaknál elhangzott jótanács, hogy válassz egy utat és legyél nagyon jó benne. Aztán az instagram kidobja ezt a pasit és a videóit és én megbabonázva nézem, ahogy a részletekkel vakerál. És akkor visszaemlékszem, hogy én mennyire szerettem ezt. Az aprólékos építkezést.


Fogom tehát és összeírom miben vagyok erős és mit élvezek. Újra rá kell jönnöm, mert úgy érzem, a sok újdonság és lehetőség között valahogy elszakadtam attól, amiben zsigerileg jó vagyok, és vissza kell találnom hozzá. De vajon amiben jó vagyok, az elég jó? És én elég jó vagyok benne? Ha visszatérek, nem ugyanott fogok tartani, ahol korábban? Vajon amit tanultam, tudom-e alkalmazni egy régi szekéren? Meglátjuk.


Utószó: mivel egy blogposztba képeket is illik rakni, de mint fent említettem, éppen nem csinálok semmit, itt egy kép rólam és egy teljesen irreleváns lesifotó az uszkárról.

7 hozzászólás
bottom of page